Радостина Йовкова е жури в Петия събор на хумора в с. Паламарца „Който се смее, не старее“

На 21. 10. 2018г. в село Паламарца, се проведе Петия събор на хумора „Който се смее, не старее“. В конкурсната програма участваха над 600 разказвачи, певци и танцьори на възраст от 10 до 88 години. Всички те представиха институции от 33 селища на 16 общини от 9 области на България.
Председател на журито беше Росен Богданов, генерален секретар на IGF, председател на Федерация на Български Фолклорни Групи, главен художествен ръководител на танцов ансамбъл „Завет“. Членове на журито бяха Радостина Йовкова – певица в НФА „Филип Кутев“, автор и водещ на фолклорното предаване „Затупале тъпане“ и Росен Атанасов – зам. Председател на Върховния съвет на Националния читалищен съюз, главен художествен ръководител на танцов ансамбъл „Ритъм“ гр. Силистра.
След нелеката задача на журито да оцени всички таланти минали през сцената на НЧ „Искра – 1893“, преди да обявят наградените в събора, Радостина Йовкова зарадва публиката с нейните изпълнения, които бяха поздрав към всички участници и гости, а също така и поздрав към домакините за 10 тия юбилей на АИФ „Капанци“.

Този набиращ популярност фестивал на хумора, подкрепи и благородната кауза – „Благодаря – Да помогнем на Пеши и Вики“ – две деца от с. Паламарца, които имат нужда от средства за лечение в чужбина. Всеки от вас, който иска да помогне на тези две деца да растат здрави, може да подкрепи инициативата на следните банкови сметки:
Петър Иванов Неделчев (ПЕШИ) BG73BPBI79434079176001
Виктория Иванова Неделчева(ВИКИ) BG89BPBI79434079176101, или PayPal на майката на децата – Петя Неделчева: petia_ivanova87@mail.bg