На 30.04. 2019г. в град Русе беше премиерата на мюзикъла „Мене ме мамо, змей люби“

На 30.04. 2019г. в град Русе беше премиерата на мюзикъла „Мене ме мамо, змей люби“,
удоволствие както за зрителите, така и за изпълнителите.
Нещо, което не е правено досега – най – обичаните и изпълняваните народни песни в мюзикъл. Спектакълът с оркестрации за симфоничен оркестър, в изпълнение на живо от Филхармония „проф. Димитър Ненов“ под диригентската палка на маестро Левон Манукян. Режисурата е на проф. д-р Александър Илиев.
Жени Лечева, Петя Буюклиева, Радостина Йовкова разплакаха залата със своите изпълнения и игра. Наравно с тях пяха и танцуваха всички останали актьори от състава на Театъра за драма, музика и танц (Театрално – музикален център – Разград).

Мюзикълът „Мене ме, мамо, змей люби“ е мистерия, мистерия, каквато е всяка жертва в името на любовта! Героинята Цена, жадува любов, свободна от удобното „трябва“ и огряна от бляна на моминското „желая“.
Любовта „като болест поболява, като биле изцелява“. Подобно на Икар, полетял с восъчни криле към слънцето, Цена поема път към свободата на възможната невъзможна любов.
Поезията в текста на Иглика Пеева по вълшебната митологична драма „Змейова сватба“ на П.Ю.Тодоров, следва мелодичността на най – прекрасните образци на българската народна музика. Обработени от маестро Левон Манукян, тези музикални бисери са нанизани  блестяща скъпоценна огърлица.
Песен, танц, слово, обреди и са огънят и магията на магията на мюзикъла. Dramma per Musica  – така са наричали ранните опери на Барока, които са изненадвали зрителите с митологични сюжети и съвършенство на музиката. Такъв е и жанра на спектакъла „Мене ме мамо, змей, люби“, чиято аудитория може да бъде от 1 до 111 + години.
Мюзикълът идва да докаже, че животът ни има смисъл, само ако го употребяваме, за да сбъднем мечтите си!
Зрители и участници! Всичко се крие в съзнанието ви!
Вие се превръщате в това, за което мислите!