Концерти 2019

Участие в концерта на Живко Колев ``Моите незабравими песни`` 19 ноември 2019г.

Участие в концерта на Живко Колев „Моите незабравими песни“
На 19 ноември 2019г. в зала 1 на НДК  се проведе грандиозен концерт с участието на най – популярните български певци.

Повода за това събитие беше тазгодишния рожден ден на поета, сценариста, режисьора и продуцента Живко Колев.

На 23 юли известния текстописец навърши 65години.
Едни от най – хубавите песни на българската естрада, написани от него, звучаха на сцената на зала 1 на НДК.
„Големият кораб минава“, написана от Живко Колев и Любомир Дамянов, култов хит на „LZ” бе изпълнена от поп дивата Силвия Кацарова. Заедно с нея, на сцената се качиха Рени Зарева, Ванеса Илиева, Радостина Йовкова – вокал и китариста Ники Томов.

„Моите незабравими песни“ беше мотото на концерта и те наистина получиха своето заслужено място във времето.

На 7 ноември във Фестивален конгресен център гр. Варна се състоя мюзикъла „Мене ме, мамо, змей люби“.

На 7 ноември във Фестивален конгресен център гр. Варна се състоя мюзикъла „Мене ме, мамо, змей люби“. Спектакълът на ТДМЦ – Разград е създаден по пиесата на Петко Ю. Тодоров „Змейова сватба“
Автор на постановката е Иглика Пеева, режисьор е проф. д-р Александър Илиев. Музиката, обработката, аранжименти и оркестрациите са на бургазлията Левон Манукян.

В ролята на Змея публиката видя Костадин Георгиев – КАЛКИ/, ролята на Цена се изпълнява от Жени Лечева/Цветана Благоева, на Славовица – Петя Буюклиева/Таня Карбова, Дядо Слави – Тодор Мадолев/Евгени Стефанов. Участват още Веселин Борисов, Даниел Найденов, Исмаил Ходжев/Васви Салиев, Лилиа Бисерова, Йоана Иванова, Даниел Найденов, Иван Иванов, Лъчезар Хальов, Дани Атанасова, Владимира Пандева.

В ролята на Жената Светило – биномния модел на Вселената, на сцената  излезе известната народна певица, солист на НФА „Филип Кутев” Радостина Йовкова.

С мюзикъла „Мене ме, мамо, змей люби“ Иглика Пеева създава ритуална мистерия по мотиви на „Змейова сватба” на П. Ю. Тодоров.

Младата героиня Цена въстава срещу статуквото, търсейки любовта на различния, на Змея – носителя на знанието и мъдростта. Марта Билярката е демиург, управляващ природните сили и събитията в тази трагична вълшебна приказка.  В бунта си срещу общността Цена се отдава на забранената Любов, която като болест поболява, като биле изцелява. Подобно на Икар, полетял с восъчни криле към Слънцето, Цена поема пътя си към свободата на възможната невъзможна любов.

Завладяващи са поезията, магичността и обредността в текста, а обработената народна музика от маестро Левон Манукян е нанизана като бисерна огърлица. Песен, танц, слово, ритуали и битки са огънят и магията на мюзикъла.

Dramma per Musica – така са наричали ранните опери на Барока, които са покорявали зрителите с митологични сюжети и съвършенство на музиката. Такъв е и жанрът на спектакъла, чиято аудитория може да бъде от 1 до 111+ години.

„Мене ме, мамо, змей люби“ идва да докаже, че животът ни има смисъл само ако го употребяваме, за да сбъднем мечтите си.

Солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова бе официален гост на 21– то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2019“.

Солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова бе официален гост на 21– то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2019“.
Той се проведе на 25 октомври, в бална зала Монтесито, град София.
Журито, съставено от наградени от минали издания красавици, имаше нелеката задача да избере най – красива българска в няколко различни категории.
Радостина Йовкова поднесе букет от народни песни с пожелание за здраве към всички присъстващи и успех в конкурса на всички състезателки, да разнасят красотата на българката из цял свят.
И тази година събитието е с благородна цел и всички средства събрани от него отиват  за подпомагане на социално слаби пациенти.

24.10.2019г. Концерт със Силвия Кацарова в Созопол

Един зареждащ концерт на Силвия Кацарова в Созопол. На 24.10. 2019г., сред шума на морето,  последните слънчеви лъчи, жителите на красивия град избраха да се разходят с „Големия кораб“  из песните на Силвия Кацарова.
За да е още по – атрактивно, плътно зад поп дивата бяха и нейните вокалисти Ванеса Илиева и Радостина Йовкова, а също така и китариста Ники Томов.
Емоциите бяха невероятни, както за публика, така и за изпълнители.

24.08.2019г. Концерт със Силвия Кацрова в Малко Търново

Август месец е месец на почивките, слънцето, плажа и е месеца на община Малко Търново. Специално за празниците на града беше и поп певицата Силвия Кацарова. На 24 август 2019 г.от 19,30 ч площада беше изпъстрен с багри, музика и добро настроение.
В сърцето на мистичната Странджа, певицата изпя едни от най – хубавите си песни, голяма част от тях написани от Тончо Русев. Заедно с „българската Тина Търнър“ на площада се вихриха и нейните вокалистки – Рени Зарева и Радостина Йовкова, която е и солист в НФА „Филип Кутев“.
Публиката пя и танцува през цялото време с певицата …по – големите завръщайки се към толкова познати мелодии, навяващи спомени, по- малките, щастливи от импровизираната дискотека на площада.
….и така празничното гостуване на Силвия Кацарова, направи празниците на Малко Търново за 2019, още по- празнични.

14.07.2019г. Концерт със Силвия Кацарова в Несебър

В навечерието на Голяма Богородица, българската поп дива – Силвия Кацарова, пя за жителите и гостите на гр. Несебър. В продължение на час и половина, публиката се забавлява с най – различни изпълнения от репертоара на певицата, както и някои песни на Тина Търнър и Барбара Стрейзънд. За да стане още по – динамично, шарено и зареждащо, китариста Ники Томов акустично се включи с няколко песни на Whitesnake , а солистката на НФА „Филип Кутев” – Радостина Йовкова, зарадва публиката с няколко български народни песни. Празникът на град Несебър, стана празник за всички присъстващи, заредени с много емоции и добро настроение.

19 .05. 2019г. „Фолклорен венец – Божура“ гр. Средец.

На 19 .05. 2019г. за поредна година солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова бе част от гост – изпълнителите на „Фолклорен венец – Божура“ гр. Средец.  В конкурсната програма, която се състоя предишния ден, взеха участие над 100 изпълнители. Гала – концерта беше на сцената на едноименната местност „Божура“ и в него участваха както наградени от 27 конкурс – надпяване, така и лауреати от изминали години, и изтъкнати странджански певци и инструменталисти.

16.05. 2019г. благотворителен концерт и базар в подкрепа каузата „За децата на България с любов“.

На 16.05. 2019г. в  прекрасната сграда на НЧ „Христо Ботев – 1934“ гр. Божурище се проведе благотворителен концерт и базар в подкрепа каузата „За децата на България с любов“.
Концертната програма беше изключително богата и изпъстрена с най – различни изпълнения. Инициативата бе подкрепена от Радостина Йовкова – солист на НФА „Филип Кутев“, Росица Кирилова, Кристина Димитрова, Ваня Костова и Боян Михайлов, Борислав Гълъбов – гъдулар в НФА „Филип Кутев“, Трио „Елеганс“,  танцова група „Божурчета“, Асен Михов, 3 а клас от СУ „ Летец Христо Топракчиев“, Златина Тодорова, Марина Драгомирецкая, гайдарите – Евгения, Георги и Стефан, и още много други добри хора.
В благотворителния базар участваха най – различни производители, всеки готов да отдаде своята дан за тази благородна идея.

Децата! Нашето най – голямо богатство!
Децата! Нашият най – голям смисъл!
Децата! Нашата най – голяма радост!
…а когато се наложи – борба!
Милена е майка, майка на дете, което е и богатство, и смисъл, и радост, и борба!
Милена е майка на дете, с което върви по труден път в развитието му.
Срещайки безброй трудности през годините, тя решава да помогне не само на своето, а на всички деца с подобни проблеми. Намира решение, откривайки сграда, която се оказва подходяща за осъществяване на една мечта. Да се роди център, включващ и медицински такъв, в който тези дечица с проблеми в развитието си да получават комплексни грижи.
Е…, сградата вече я има, но за да влязат децата в нея, трябват доста средства – над 1 000 000 лева.
Голяма, но не невъзможна сума, когато се обединим в обща кауза.
С това събитие – БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ И БАЗАР за набиране на средства за реализиране на този център, поставяме началото.
Събраните средства от Благотворителния концерт и базар – 3824, 68лв. и 1евро са предадени, но кампанията продължава. Всеки, който иска да помогне може да го направи по няколко начина:
– изпрати дарителски СМС с текст DMS ZADECATA на 17 777
– да дари тук.

„За децата на България с любов“!
– на сметката, чиито титуляр е Сдружение „За децата 2017“ в обществена полза:
BG94FINV91501017155954
BIC: FINVBGSF

На 06.05. солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова, зарадва със своите песни, жителите и гостите на град Камено.

На 06.05. солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова, зарадва със своите песни, жителите и гостите на град Камено.
Грандиозно магическо шоу на кокили, гергьовденски ръчно изработен базар, фотографска изложба „Аз обичам Камено“, много песни и танци бяха част от програмата за празника на града – 6 май, Гергьовден.
За трета поредна година Камено събра всички кулинарни смелчаци от района, които искаха да покажат своите умения пред съгражданите си. Фестивалът на домашната гозба се превърна в емблема на празника на града. Оценител тази година беше Махмуд Албироми – участник в телевизионния формат MasterChef.
В празничния концерт взеха участие децата от танцов ансамбъл „Здравец“, Радостина Йовкова – солист на НФА „Филип Кутев“, рок певицата Преслава Минасян, гайдари и певици от Фолклорен ансамбъл при НЧ „Родопска искра – 1880“ гр. Чепеларе.
Водещи бяха актьорите Деси Бакърджиева и Петьо Петков.

На 30.04. 2019г. в град Русе беше премиерата на мюзикъла „Мене ме мамо, змей люби“

На 30.04. 2019г. в град Русе беше премиерата на мюзикъла „Мене ме мамо, змей люби“,
удоволствие както за зрителите, така и за изпълнителите.
Нещо, което не е правено досега – най – обичаните и изпълняваните народни песни в мюзикъл. Спектакълът с оркестрации за симфоничен оркестър, в изпълнение на живо от Филхармония „проф. Димитър Ненов“ под диригентската палка на маестро Левон Манукян. Режисурата е на проф. д-р Александър Илиев.
Жени Лечева, Петя Буюклиева, Радостина Йовкова разплакаха залата със своите изпълнения и игра. Наравно с тях пяха и танцуваха всички останали актьори от състава на Театъра за драма, музика и танц (Театрално – музикален център – Разград).

Мюзикълът „Мене ме, мамо, змей люби“ е мистерия, мистерия, каквато е всяка жертва в името на любовта! Героинята Цена, жадува любов, свободна от удобното „трябва“ и огряна от бляна на моминското „желая“.
Любовта „като болест поболява, като биле изцелява“. Подобно на Икар, полетял с восъчни криле към слънцето, Цена поема път към свободата на възможната невъзможна любов.
Поезията в текста на Иглика Пеева по вълшебната митологична драма „Змейова сватба“ на П.Ю.Тодоров, следва мелодичността на най – прекрасните образци на българската народна музика. Обработени от маестро Левон Манукян, тези музикални бисери са нанизани  блестяща скъпоценна огърлица.
Песен, танц, слово, обреди и са огънят и магията на магията на мюзикъла. Dramma per Musica  – така са наричали ранните опери на Барока, които са изненадвали зрителите с митологични сюжети и съвършенство на музиката. Такъв е и жанра на спектакъла „Мене ме мамо, змей, люби“, чиято аудитория може да бъде от 1 до 111 + години.
Мюзикълът идва да докаже, че животът ни има смисъл, само ако го употребяваме, за да сбъднем мечтите си!
Зрители и участници! Всичко се крие в съзнанието ви!
Вие се превръщате в това, за което мислите!

На 26.03.2019., солистката на ансамбъл „Филип Кутев“, Радостина Йовкова, взе участие в тържеството посветено на деня на Тракия.

На 26.03.2019., солистката на ансамбъл „Филип Кутев“, Радостина Йовкова, взе участие в тържеството посветено на деня на Тракия. То се проведе в залата на Читалище „Пробуда“, намиращо се в родния град – Средец.

Певицата получи специална покана от кмета инж. Иван Жабов и председателя на сдружение „Лазо Лазов“ –  Божанка Николова.

В концерта взеха участие женска формация : „Странджански букет“, вокална група „Странджанска иглика“, фолклорна група „Надежда“, трима потомци на тракийци – Керка Десполова, Яна Биюкова, Лазар Налбантов и други.

За финал, на сцената излезе Радостина Йовкова и залата се взриви от аплодисменти.

03.03 2019г. Радостина Йовкова взе участие в програмата на Бинго „Анел”.

На Националния празник на България – Трети март, Радостина Йовкова взе участие в програмата на Бинго „Анел”. Заедно Александър Александров – Алекс и Теди Георгиев, певицата пя за гостите на игралния клуб. Те от своя страна играха и пяха, заедно с изпълнителите до късно вечерта, като всичко това беше съпроводено с много изненади и награди от страна на организаторите.

31.01. 2019г. Благотворителен търг с участието на Радостина Йовкова

На 31.01. 2019 в Столичния Военен клуб се проведе Благотворителен търг в подкрепа каузата на Випуск 2018 на Българско училище за политика „Димитър Паница“ :Децата са големи, колкото са големи мечтите им“. Участие взеха солистката на НФА „Филип Кутев“ Радостина Йовкова, Васко Кръпката, група за латино танци.
Повод за Благотворителния търг бяха три музикални дарования – Ани, Хриси и Ели.
Ани и Хриси Пачалови са родени във Враца, понастоящем студенти във Висши музикални училища, а Елица Христова е осмокласничка,също от гр. Враца. Ани има проблем с опорно – двигателната система, а Хриси и Ели са незрящи.
Събраните средства ще бъдат разпределени пропорционално между трите момичета. Те имат нужда от закупуване на артикули, подпомагащи тяхното обучение и реализация.
На събитието присъства солидна група от Враца, начело с кмета Калин Каменов, заместник – кмета Мария Попова, много депутати,

Концерти 2018

21.10. 2018г. Радостина Йовкова с участие в Петия събор на хумора в с. Паламарца „Който се смее, не старее“

След нелеката задача на журито да оцени всички таланти минали през сцената на НЧ „Искра – 1893“, преди да обявят наградените в събора, Радостина Йовкова зарадва публиката с нейните изпълнения, които бяха поздрав към всички участници и гости, а също така и поздрав към домакините за 10 тия юбилей на АИФ „Капанци“.

14.09.2018г. Участие в „Ритми и багри от Странджа“ село Момина църква

На 14.09.2018г. в село Момина църква, бе проведен традиционният преглед за художествена самодейност „Ритми и багри от Странджа“, в който се включиха самодейци от община Средец, област Бургаска.

Конкурсът премина с много усмивки и добро настроение. Следвайки традицията надпяването завърши с концертна програма, изпълнена от членовете на журито.

07.07.2018г. Участие на Радостина Йовкова в ораторията „Меланхолична красота“ Пловдив

Участие на Радостина Йовкова в ораторията „Меланхолична красота“ на композитора Георги Андреев в  Дом на Културата „Борис Христов“ в гр. Пловдив.

На 06. 07. 2018г. Благотворителен концерт на AVON

На 06. 07. 2018г. солистката на НФА „Филип  Кутев “  участва в Благотворителния концерт на AVON , в подкрепа на каузата „Срещу рака на гърдата“. Радостина Йовкова е един от посланиците  хуманността на AVON за 2018г.

05.07.2018г. Участие на Радостина Йовкова в ораторията „Меланхолична красота“ София

Участие  на Радостина Йовкова в ораторията „Меланхолична красота“ на композитора Георги Андреев.
По случай 75 години от спасяването на българските евреи от Холокоста, ораторията „Меланхолична красота“, за първи път се представя и в зала „България“ гр. София.

27.05. 2018г. Участие Фолклорен венец ``Божура``

Участие в майските тържества на гр. Средец.
Гала – концерт на Фолклорен венец „Божура“ 27.05.2018г. гр. Средец
По традиция, Радостина Йовкова участва ежегодно в това събитие като гост – солист.

12.05.2018г. Самостоятелен концерт в град Стралджа

Откриване на традиционния събор на народното творчество „Мараш пее“ със самостоятелен концерт на Радостина Йовкова  и Формация „Багри“.
Радостина Йовкова е носител на Първа награда от конкурса „С песните на Вълкана Стоянова“ през 1995г. с една от емблематичните песни на голямата певица „Димитър кара гимия“.

28.04.2018г. Самостоятелен концерт на Радостина Йовкова

Самостоятелен концерт на Радостина Йовкова, част от културната програма на Трансграничен проект „Странджа Йълдъз фест” гр. Малко Търново.

01.04. 2018г. Участие в ``Пъстра Цветница`` гр. Бургас

Участие в „Пъстра Цветница“ – празничен фолклорен концерт – част от културния афиш на община Бургас за Великденските празници.
организатор: НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1985“

17.03. 2018г. Участие в Благотворителния концерт – спектакъл „Нощ на звездите“

Участие в Благотворителния концерт – спектакъл „Нощ на звездите“ зала Арена Армеец – организиран от фондация „Енчо Керязов“

03.03. 2018г. Участие в хотел „Русковец“, Добринище

Участие в хотел „Русковец“, Добринище, по случай Националния празник на България.

Концерти 2017

12.12. 2017г. Участие в Коледен Благотворителен концерт „ Вяра в доброто“

Коледен благотворителен концерт „Вяра в доброто“в подкрепа на Дени и Ива на 12.12. 2017г. гр. Божурище обл.(София).
Равносметката е … „Ако до всяко добро същество, застане поне още едно….“ светът ще е по – добър и спокоен.
В концерта взеха участие много таланти – малки и големи, а който не можеше да се изявява на сцената, се включи в уникалния базар във фоайето на читалището в гр. Божурище.

25.11.2017г. - Участие в Трета Национална Среща по иновативно лечение на диабета в хотел „Премиер“ гр. София

Участие в Трета Национална Среща по иновативно лечение на диабета в хотел „Премиер“  гр. София.

Изненада за гостите бяха квартет от НФА „Филип Кутев“, които омаяха публиката, с емблематични народни песни.

23.11. 2017 г. Хоров концерт „Приятелството“.

Представителния хор на НФА „Филип Кутев“, Квартет „Деница“ и Квартет „РаНиНа“ станаха  своеобразни домакини на гостите си от Сардиния – Квартетът„Кункорду Лусурджесу“. Сценичната среща на талантливите изпълнители се състоя на 23 ноември 2017 г. в зала 1 на ОКИ Красно село в столицата, а началният час на събитието е 18.00.
Сред изпълнителите, които се качиха на сцената, бяха познати за фолклорните среди имена като Радостина Йовкова, Нина Арнаудова, Нина Александрова, Ралица Атанасова, Сорина Богомилова, Катя Алексиева и др.
Идеята за този съвместен проект е на Ралица Атанасова и Самуеле Пучи – голям почитател на българския фолклор и специално на Хора на Ансамбъл „Филип Кутев“.

01.11. 2017г 120 години от основаването си отбеляза НЧ „Пробуда-1897” гр.Средец

120 години от основаването си отбеляза НЧ „Пробуда-1897” гр.Средец в деня, в който отдаваме заслужена почит на народните будители – 1 ноември.
В програмата, посветена на честването, взеха участие всички самодейни колективи, част от читалищната дейност през последните години. Бяха връчени отличия на изявени читалищни дейци, дали своя принос за развитието и утвърждаването на културното средище през годините. Наградите бяха връчени лично от кмета на града – Иван Жабов, който е  и председател на Организационния комитет, реализирал тържественото отбелязване на годишнината. Празникът уважи с присъствието си и председателят на читалищния съюз за област Бургас – Кольо Николов.
Специален гост на тържеството беше възпитаничката на читалището и настоящ солист на НФА „ Филип Кутев” -Радостина Йовкова. Талантливата певица, родом от град Средец, се появи на сцената в автентична тронска носия и под бурните аплодисменти на публиката изпълни няколко песни от творческия си репертоар и от този на Комня Стоянова – популярно име на солистка от съседно село и емблематична личност за региона. След края на честването Радостина с умиление си припомни първите стъпки в творческата са кариера като невръстна певица и танцьорка в местен самодеен състав, които я превръщат през годините в професионален изпълнител. Талантливата дама благодари от сърце на сегашния екип и ръководство на НЧ „Пробуда – 1897” за нестихващия ентусиазъм и неуморна работа по издигането и опазването на духовните ценности и българските традиции в тези трудни за изкуството и културата времена
.

10.09. 2017г. Участие в Фортисимо Фест София

Участие в Фортисимо Фест с диригент Максим Ешкенази в София, пред театър „Иван Вазов“

16. 09. 2017. Участие във Фортисимо фест ``Музика под звездите`` Амфитеатър гр. Пловдив

Участие във Фортисимо фест „Музика под звездите“ Амфитеатър гр. Пловдив

 


28. 05. 2017г. Участие в Националния Фолкорен венец „Божура“ гр. Средец.

Радостина Йовкова заедно с Валентина Кръстева  –  певица в НФА „Филип Кутев“ веселиха с едно часов концерт домакините и гостите на гр. Средец.

20. 05. 2017г. Участие в 10 тия конкурс – надпяване „С песните на Вълкана Стоянова“ гр. Стралджа

25.07. 2017г. Участие Вакарел

Концерти 2016

18.12. 2016г. Участие в Благотворителен Коледен Концерт „Молитва за Мони“ в с. Дивотино

22.09. 2016г. Участие в Благотворителен концерт във Велинград – събиране на средства за шестгодишната Каролина Гергова.

Радостина Йовкова е една от седемте певици във вокалната формация.

Това събитие беше съчетано с Националния празник на България. Двете солистски на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова и Сорина Богомилова веселиха домакините и гостите на града близо два часа. Заедно с певиците, на сцената бяха и танцьорите от Работнически танцов състав към НЧ „Чичо Стоян – 1927“с. Дивотино с ръководител Юлиян Кралчев.

20.08. – 01.09. 2016г. Участие с фолклорен ансамбъл „Балканска младост” при НЧ ``Тодор Пеев - 1871`` - гр. Етрополе в 70 тия Международен фолкорен фестивал на виното в Дижон, Франция.

08.08. 2016г. Участие в концерт по случай 70 тия юбилей на Мария Маркова – Халачева.

Участие в концерт по случай 70 тия юбилей на Мария Маркова – Халачева. Събитието се състоя в Летния театър в гр. Бургас. Мария Маркова е дългогодишен диригент, педагог и фолкорист, а Радостина Йовкова е нейна ученичка.

29.05. 2016г. Участие в Националният странджанско – тракийски събор за надпяване и надсвирване „ Фолкорен венец - Божура“

Концерти 2015

25.08. 2015г. Участие в Национален събор на „Петрова нива“ по случай 112г. от Илинденско – Преображенско въстание

31.05. 2015г. Участие в Националният странджанско – тракийски събор за надпяване и надсвирване „ Фолкорен венец - Божура“

Концерти 2014

13.12.2014г. Автентичен концерт на хора на НФА „Филип Кутев“ в ЦДНА гр. София

08.11.2014г Участие на Радостина Йовкова в концерт по случай откриването на бюст – паметник на Никола Ганчев в с. Шишманци.

Участие на Радостина Йовкова в концерт по случай откриването на бюст – паметник на Никола Ганчев в с. Шишманци. Именитият кавалджия е дългогодишен музикант и солист в НФА „Филип Кутев“.

 

 

30.05 – 02. 06. 2014г. Концерт на хора на НФА „Филип Кутев“ в Грац, Австрия

Концерти 2013

01.11.2013 - 06.11.2013г. Представяне на ораторията „Меланхолична красота” на комп. Георги Андреев

Представяне на ораторията „Меланхолична красота” на комп. Георги Андреев в в Колумбия и Чарлстън, Южна Каролина, САЩ.

25.10. 2013г. Участие в Нова Българска Музика в размер 7/8 гр. Чепеларе

07.09.2013г. „Мистичен огън” - самостоятелен концерт с „Дива река” в с. Люляково.

Концерт, в подкрепа кандидатурата на гр. Бургас за Културна столица през 2019г.

01.08.2013г. „Мистичен огън” - самостоятелен концерт с „Дива река” в Добрич.

Странджанските песни на Радостина Йовкова и виртуозните изпълнения на „Дива река” покориха и добруджанци. Концертът се проведе в градския парк „Свети Георги” на сцециално направена сцена за младите музиканти.  Този концерт се проведе благодарение на спомуществувателството на ОПЕЛ България и Булвария Варна, както и със съдействието на община Добрич.

27.08.2013г. „Мистичен огън” - самостоятелен концерт с „Дива река” в Поморие.

„Мистичен огън”  – самостоятелен концерт с „Дива река”  в Поморие. Радостина Йовкова и етно – формация „Дива река” представиха съвместния си проект „Мистичен огън” на домаките и гостина фестивала „ Море от вино в гр. Поморие.

23.08.2013г. „Мистичен огън” - самостоятелен концерт с „Дива река” в Малко Търново.

„Мистичен огън”  – самостоятелен концерт с „Дива река” в Малко Търново.
След дълго отсъствие, Радостина Йовкова зарадва странджанци с красивите си песни. По покана на кмета на Малко Търново  – Илиян Янчев, солистката на НФА „Филип Кутев” и етно – формация „Дива река”, бяха част от културните празници на града. До късно на площада пред читалището, се виха хора, странджански песни и мелодии огласяха града.

31.07.2013г. „Мистичен огън” – самостоятелен концерт с „Дива река” във Варна.

Радостина Йовкова и нейните колеги от етно формация „Дива река”за пореден път зарадваха жителите и гостите на морската столица. Концертът се проведе на Лятна сцена „Раковина”.  Хубавата бългаска музика събра много чужденци и българи, виха се кръшни хора, докато изпълнителите бяха на сцената.
Този концерт се проведе благодарение на спомуществувателството на ОПЕЛ България и Булвария Варна

26.05. 2013г. Участие в Националният странджанско – тракийски събор за надпяване и надсвирване „ Фолкорен венец - Божура“

25.05. 2013г. Участие в концерт послучай откриване на паметник на певицата Вълкана Стоянова в родното й село

Участие в концерт послучай откриване на паметник на певицата Вълкана Стоянова в родното й село. Радостина Йовкова и изпълнители от НФА „Филип Кутев“ почетоха събитието, в знак на признателност към певицата, която е била една от емблематичните солисти на горепосочената културна институция. На 29.04.1995 г. именно Вълкана Стоянова дава първа награда на Радостина Йовкова в първия конкурс „С песните на Вълкана Стоянова“ гр. Стралджа.

16.05.2013г. Рецитал на Радостина Йовкова и етно формация „Дива река” в столичния клуб „Студио 5”

13.04.2013г. Участие в Националната Конференция по продажби на Дженерали България.

05.03. 2013г. Участие на квартет „РаНиНа“ в откриването на изложба „ Глаголица и прабългарски руни“ на художника Павлин Петров в БНР.

Концерти 2012

29.11.2012г. Втори самостоятелен концерт „Мистичен огън” в Концертно Студио на Радио Варна.

Втори самостоятелен концерт „Мистичен огън” в Концертно Студио на Радио Варна. Радостина и етно формация „Дива река” успяха да впечатлят жителите на морския град с народни и авторски странджански песни, както и инструментални изпълнения на младите музиканти.

23.08 - 31.08.2012г. Участие в 44 Международен фестивал в Закопане, Полша

Участие в 44 Международен фестивал в Закопане, Полша, с  фолклорен ансамбъл „Балканска младост” при НЧ „Тодор Пеев – 1871“ – гр. Етрополе, който спечели 1-во място в трета категория за стилизиран фолклор. Радостина  спечели първо място за индивидуално изпълнение, сред всички 12 държави и 5 състава от Полша, които участваха.

13.08.2012г. Самостоятелен концерт в Бургас, на Открита сцена „Охлюва”,

В Бургас, на Открита сцена „Охлюва”, се състоя първият самостоятелен концерт „ Мистичен огън” на Радостина Йовкова. Под съпровода на етно – джаз формация „Дива река” и стъпките на танцова  формация „Месембрия”, музикалната вечер се превърна в празник за всички бургазлии и любители на българската народна музика.

26.05.2012г. Божура 2012г. Участие в майските тържества на гр. Средец

Участие в майските тържества на гр. Средец.  Почетен  плакет на Общината  – 20 години  „Фолклорен венец Божура“, беше връчен на певицата, за приноса и към популяризирането на българския фолклор, както и за участието й от самото създаване на Фолклорния венец, до днес

19.05.2012г. Участие в Осмото издание на „Нощта на Музеите” в НИМ.

05.05.2012г. Втори Благотворителен Концерт по мотото ``Да възродим духа на храма

Втори Благотворителен Концерт по мотото „Да възродим духа на храма“, в гр. Бургас, на който Радостина беше организатор режисьор и участваше като изпълнител в него

20.04.2012г. Участие в Първият Благотворителен Концерт в гр. Пловдив, под мотото ``Да възродим духа на храма``

Участие в Първият Благотворителен Концерт в гр. Пловдив, под мотото „Да възродим духа на храма“, организиран от Инициативен Комитет за възраждане на „Свето – Преображение Господне“ в Болград – Украйна.

07.04.2012г. ``На Лазаров ден`` – празничен концерт

„На Лазаров ден“ – празничен концерт, под патронажа на Столична Община – Отдел Култура, със съдействието на А.Р.И.З. – 7.
Организатор, сценарист и водещ – Радостина Йовкова.

Концерти 2011

25.12.2011г. Участие на хора на НФА „Филип Кутев” в благотворителния концерт „Българската Коледа”.

12.12.2011г. „ Коледни фантазии” – празничен концерт пред театър „Иван Вазов”,

„ Коледни фантазии” – празничен концерт пред театър „Иван Вазов”, под патронажа на Столична Община – Отдел Култура, със съдействието на А.Р.И.З. – 7.
Организатор, сценарист и водещ – Радостина Йовкова, с участие на хора на НФА „Филип Кутев”, квартет РаНиНа”, трио „Вечерница”, Трио „Нуша”, квартет „Деница”, Радостина Йовкова, Татяна Скечелиева, Нели Андреева.

10-14.08.2011г. Участие в Международния Фестивал „Македонско слънце” 2010г. От октомври 2010г.

Участие в Международния Фестивал „Македонско слънце” 2010г. От октомври 2010г., Радостина е диригент на хора за обработен фолклор при НЧ „ Труд и постоянство 1901г”.

21.06.2011г. Участие в Световната премиера на ораторията „Меланхолична красота” във Вашингтон, в Кенеди център

Участие в Световната премиера на ораторията „Меланхолична красота” във Вашингтон, в Кенеди център. Произведението е по музика на композитора Георги Андреев.
Освен симфоничен оркестър, два смесени хора и детски хор, в ораторията участват
част от хора и оркестъра на НФА „Филип Кутев”.  Ораторията се прествави и пред публиката на Ню Йорк и Бостън.

25.05.2011г. Концерт по случай 60 годишният юбилей на НФА ``Филип Кутев``, в зала 1 на НДК.

17.04.2011г. ``Цветница`` - Празничен концерт пред театър ``Иван Вазов``,

„Цветница“ – Празничен концерт пред театър „Иван Вазов“,под патронажа на Столична Община – Отдел Култура, със съдействието на А.Р.И.З. – 7.
Организатор, сценарист и водещ – Радостина Йовкова.

08.04.2011г. ``Екипът`` - концерт на НФА ``Филип Кутев`` в залата на Консерваторията.

Концерти 2010

11.12.2010г. Промоция на албума „ Мистичен огън”.

Представянето на първия самостоятелен албум „ Мистичен огън” на Радостина Йовкова бе организирано с подкрепата на Асоциация А.Р.И.З. – 7. Певицата представи своя диск в столичния Пиано – Бар „ Б29”.
Водещата Райна Манджукова, позната на гостите от екрана на телевизия СКАТ като автор и водещ на предаването „Облаче ле бяло“, откри вечерта с впечатляваща легенда за Странджа планина.

Под акомпанимента на музикантите Костадин Генчев – кавал, Христина Белева – гъдулка, Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Радостина изпълни пет от песните, включени в албума. А между изпълненията присъстващите можаха да научат какво мислят за певицата нейни роднини, близки, и колеги. Специално за премиерата на „Мистичен огън“ , община Средец – родния град на певицата – беше изпратила свои представители за да споделят успеха на своята съгражданка.

Заместник-кметът – Петя Шиварова и началник отдел „ Култура” Мира Владева връчиха на Радостина Приз за принос за развитие на странджанския фолклор и юбилеен плакет на община Средец.Добри думи и впечатления за Радостина Йовкова прозвучаха от диригента на хора на НФА „Филип Кутев” – Георги Генов, който бе придружен от съпругата си.

Събитието уважиха Тодор Тодоров – технически директор на НФА „Филип Кутев”, Николай Логофетов – изпълнителен директор на „Граве България”, Николай Здравков – управител на I & G Insurance Brokers и председател на Българската асоциация на застрахователните брокери, Диди Давидова – „Родопея – Белев”ЕООД, Пламен Калинов  – „Арониада – Агро” ЕООД, Емилия Лазарова и Дарина Стефанова – Casa Differente, Галерия «Карим», представители на Balkantex Ltd., DDD -1, Министерството на външните работи.

Наслаждавайки се на музиката, гостите имаха удоволствието да дегустират продуктите на „ Родопея” и вината на „ Арониада”, осигурени от Асоциация А.Р.И.З. – 7.

Концерти 2002

21.09.2002г. Благотворителен концерт на Радостина Йовкова, в помощ на Дом за деца „Щурче”

Благотворителен концерт на Радостина Йовкова, в помощ на Дом за деца „Щурче” – гр. Средец и Дом за деца с умствена изостаналост – с. Факия. С участието на оркестър „Средец”, ФФ „Тракийче” – гр. „Бургас, ДЮТА”Искрици”, Мъжка битова група – гр. Средец, МТС „Странджанска жарава”. Организатор и сценарист – Радостина Йовкова.