Родена съм на 28 км. югозападно от Бургас – в град Грудово (сега Средец).
Израстнах във весел и задружен род на медици.
Дали затова, или защото съм родена на Бабин ден (21.01.), но и в мен са виждали бъдещ лекар.

А орисията ми била друга …

Когато бях на пет години, се преместихме да живеем в гр. Звездец.
Именно там учителката по музика реши да развие моят певчески талант и на шест вече се качих за първи път на сцена.
Първата си награда спечелих едва седемгодишна…

Репертоарът ми основно дължа на моята баба Марулка, която е един неизчерпаем извор на фолклор.
Освен това голяма част от детството ми премина в Малко Търново, благодарение на което успях да науча много песни.
Записвала съм не само баба ми, но и други жени в града, както и в родния ми Средец.

За любовта ми към народните песни имат голям принос и моите родители.
Музиката беше неизменен спътник в нашето ежедневие.
Често имахме гости и на тези събирания винаги се пееха странджански песни.

През 1986г. цялото семейство се върна в  Средец.
Започнах да играя народни танци, ходех на уроци по тамбура, пиано, пеене, тренирах лека атлетика.

През есента на 1991г. ме приеха в музикалната паралелка на СОУ „Добри Чинтулов” гр. Бургас – профил народно пеене.
Малко след това започнаха моите участия в конкурси и фестивали.
Не бях завършила единадесети клас, когато след конкурс се установих в ансамбъл „Филип Кутев” гр. София. 1995-та беше година, изпълнена с  много емоции и преживявания за мен.
Следващата година завърших средно, а от есента вече бях студентка в АМТИИ гр. Пловдив.
През 1998 г. родителите ми трайно се установиха в София, а след завършване на академията към тях се присъединих и аз.
От април 2001 г. съм постоянно ангажирана като певица в НФА „Филип Кутев”.

На 21. 09. 2002г. в родния си град направих Благотворителен концерт, в помощ на Дом за деца „Щурче” – гр. Средец и Дом за деца с умствена изостаналост – с. Факия.
През лятото на 2009г. започнах  работа по издаването на самостоятелен диск „ Мистичен огън”, включващ  странджански народни и авторски песни  Аранжорите, с които певицата работи са Иван Киришев, Костадин Генчев, Пейо Пеев. Песните в този албум , са под съпровода на музикантите от „ Дива река”.
От октомври 2010г. до юни 2012, работих и с „Женска Вокална група за обработен фолклор” към Народно Читалище „ Труд и Постоянство” с. Челопеч.

През 2011г., станах член на Асоциация за Развитие на Изкуствата и Занаятите( А.Р.И.З. – 7) и водеща на Кулинарния Фестивал „Пъстра трапеза – На гости на моя град”.

 

През март 2011г., благодарение на много добри хора и ентусиасти,заснехме клип на „ Коледарската китка” , включена в  албума ми.
На 21.06. 2011г., заедно с двадесетина колеги от НФА „Филип Кутев“, участвах  в премиерата на ораторията  „Меланхолична красота” по музика на Георги Андреев, състояла се в Kennedy Center,  Вашингтон ( САЩ).

 

На 15.11.2011г. Асоциация „А.Р.И.З. -7“ ми връчи награда  за „Пазител на Традициите” за 2011г. в областта на фолклора, младша възраст.

 

През януари 2012, станах  член на Инициативният комитет за Възраждане на „Свето – Преображение Господне“ в Болград, Украйна. На 05.05.2012г., с помощта на община Бургас и Райна Манджукова, организирах  Вторият Благотворителен Концерт под мотото „ Да възродим духа на храма” в морския град.
Следват редица самостоятелни концерти  и участия както с етно формация „Дива река“, така и с НФА „Филип Кутев“, квартет „РаНиНа“ и септет „Багра“.
Mарт 2013г. печелих конкурс за автор и водещ на фолклорно предаване по „Дестинация БГ. „Затупале тъпане“ бързо спечели аудиторията и  обикалямс него цяла България, за да съхраняваме родните традиции и обичаи.

Телевизията и фолклора вървят ръка за ръка, като успоредно с това, реших експериментирам и в поп музиката. Идеята за това се появи от запознанството ми с Димитър Атанасов , след това и с Любомир Дамянов от „LZ”, Пейо Пеев от група „Спринт”.

Още едно от нещата с които се гордея е, че през 2018 станах един от посланиците на AVON България, в подкрепа на  каузата „AVON срещу рака на гърдата“. Участвах в рекламни фотосесии, концерти и събития свързани с тази инициатива.

През 2019 година подкрепих  кампанията „Успели българи дават личен пример“.
Същата 2019 година се качих и на театралната сцена в мюзикъла на Разградския театър „Мене ме, мамо, змей люби“ в ролята на Жената – Светило.

2019 г беше година пълна с динамика и емоции, година в която трябваше да се превъплъщавам с много образи – народна певица, ролята в мюзикъла, а от юли на същата година станах и беквокал на Силвия Кацарова. Със Силвия Кацарова се познавам много отдавна, но нашите по- близки контакти бяха есента на 2018г., когато трябваше да организирам нейн концерт в гр. Стралджа.